Vastgezet in Bewustzijn

Ik ben bang om geluid te maken als ik beweeg. Waar ben ik bang voor? Voor mezelf. Om mezelf te zien in de ander. Ik wil niet dat de ander mij ziet want dan moet ik mezelf zien, in de ander.

Mijn eigen angst zet mezelf vast. Niet met iets specifieks, maar puur met zichzelf als angst als bewustzijn.

Als ik mezelf zie participeren in angst om geluid te maken als ik beweeg, dan stop ik, ik adem. Ik houd mijn handen vast om mezelf hier in het fysiek te brengen. Ik realiseer me dat ik bang ben voor mijn eigen bewustzijn om vastgezet te worden zodra een ander mij opmerkt. Zodra een ander mij opmerkt merk ik mezelf op, word ik me bewust van mezelf, van iedere beweging die ik maak, ieder geluid wat ik maak, ieder woord wat ik zeg of niet zeg en iedere gedachte die ik denk en emotie die ik ervaar. Vervolgens voel ik me schuldig over het feit dat ik me zo bewust ben van mezelf dat ik me helemaal afsluit van de ander. Ik durf de ander niet aan te kijken want ik schaam me voor mezelf. Ik wil niet dat de ander mij zo ziet, ik wil niet dat de ander in mijn ogen ziet hoe ongemakkelijk en ongelukkig ik me voel. Dus houd ik mijn hoofd wat omlaag en draai me weg. Vast gezet in bewustzijn.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegestaan en aanvaard heb bang te zijn voor mijn eigen bewustzijn om vastgezet te worden zodra een ander mij opmerkt.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegestaan en aanvaard heb om vastgezet te worden door mijn eigen bewustzijn zodra een ander mij opmerkt te koppelen aan angst, en dus vergeef ik mezelf dat ik mezelf heb toegestaan en aanvaard heb bang te zijn voor mijn eigen angst.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegestaan en aanvaard heb geen geluid te durven maken als ik beweeg uit angst dat de ander mij opmerkt.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegestaan en aanvaard heb geen geluid te durven maken als ik beweeg uit angst dat de ander mij opmerkt te koppelen aan angst en dus vergeef ik mezelf dat ik mezelf heb toegestaan en aanvaard heb bang te zijn voor mijn eigen angst.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegestaan en aanvaard heb niet te willen dat de ander mij opmerkt, omdat ik mezelf dan opmerk en me bewust word van mezelf, van iedere beweging die ik maak, van ieder geluid wat ik maak, van ieder woord dat ik zeg of niet zeg en van iedere gedachte die ik denk en van iedere emotie die ik ervaar.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegestaan en aanvaard heb me schuldig te voelen over het feit dat ik me zo bewust ben van mezelf dat ik me helemaal afsluit voor de ander.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegestaan en aanvaard heb de ander niet aan te durven kijken omdat ik me schaam voor mezelf.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegestaan en aanvaard heb niet te willen dat de ander in mijn ogen ziet hoe ongemakkelijk en ongelukkig ik me voel, en dus mijn hoofd wat omlaag te houden en weg te draaien.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegestaan en aanvaard heb mezelf te schamen voor mezelf als bewustzijnssysteem.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegestaan en aanvaard heb niet gezien te mogen worden.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegestaan en aanvaard heb mezelf vast te zetten in bewustzijn.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf niet heb toegestaan en niet aanvaard heb geluid te maken als ik beweeg.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf niet heb toegestaan en niet aanvaard heb gezien te worden door de ander.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf niet heb toegestaan en niet aanvaard heb mezelf te zien in de ander, en daardoor mezelf volledig te missen.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegestaan en aanvaard heb mezelf volledig te missen door mezelf vast te zetten in het bewustzijn.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegestaan en aanvaard heb mezelf volledig te missen door me te schamen voor mezelf als bewustzijnssysteem.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf niet heb toegestaan en niet aanvaard heb als bewustzijnssysteem.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegestaan en aanvaard heb bang te zijn voor mezelf als angst, zonder verder nog in te zien wat deze angst inhoudt.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf niet heb toegestaan en niet aanvaard heb in mezelf te onderzoeken waarvoor ik eigenlijk bang ben, waardoor ik niet gezien heb dat er niets specifieks is waar ik bang voor ben, behalve voor het vastgezet worden in mijn bewustzijn door mijn eigen bewustzijn als angst.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegestaan en aanvaard heb te geloven dat er heel veel aan de hand is waardoor ik  zo bang ben, dat moet wel, anders zou ik niet zo bang zijn, waardoor ik niet heb durven zien dat ik word vastgezet door het bewustzijn als angst door het geloof dat deze angst echt is.

Als ik mezelf zie participeren in de angst om geluid te maken als ik beweeg dan stop ik, ik adem. Ik pak mijn handen vast om mezelf hier te brengen in het fysiek. Ik sta stil en adem, en zie in mezelf welke gedachtes, gevoelens en emoties in me op komen. Hier pas ik zelf-vergeving op toe. Ik sta mezelf niet toe mezelf opnieuw vast te zetten in schaamte voor het feit dat ik een bewustzijnssysteem ben geworden, zo bang dat ik geen geluid meer durf te maken als ik beweeg. Ik maak mezelf gelijk aan de angst om geluid te maken als ik beweeg door mezelf de schaamte en afscheiding te vergeven, totdat ik in staat ben om te bewegen in en als de adem, een en gelijk als zelf.

Als ik mezelf zie in de ander maakt het niet uit met wie ik ben. Als ik mezelf maar wil zien.

Advertenties

3 thoughts on “Vastgezet in Bewustzijn

  1. Sylvie Jacobs schreef:

    Gaaf! Ik wilde zo ongeveer hetzelfde gaan uitschrijven: angst voor het bewustzijn van een ander wat in wezen op hetzelfde neerkomt als wat jij uitschrijft – want ik ben dan bang dat die ander zich niet in mij ziet en ik vervolgens verstijf en mezelf geen richting geef wat ik hier en nu toch echt onder ogen moet zien en veranderen. Dankjewel!

  2. Mooi, het leest als een gedicht 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s